otrdiena, 2015. gada 26. maijs

Pareizs uzturs sportistiem un uztura bagātinātāji

Sportot ir veselīgi un ar to vajadzētu nodarboties katram, kurš vēlās veselīgu dzīves veidu. Sportot var gan mājās, gan sporta zālē. Tie, kuri vēlās sevi uzturēt fiziskā formā, pilnīgi pietiek ar sportošanu mājas apstākļos un papildus skriešanu svaigā gaisā. Taču tie cilvēki, kuri vēlās palielināt muskuļu masu un veidot spēcīga cilvēka ķermeni, tiem noteikti vajadzētu doties uz sporta zāli. Cilājot svarus var sasniegt labāku rezultātu un ātrāku muskuļu augšanas procesu. Paceļot vienu reizi lielākus svarus, muskuļi un locītavas tiek mazāk traumētas kā arī mazāk sadedzina kalorijas. Mājas apstākļos treniņi parasti ir diezgan intensīvi, tādēļ ir grūtāk sasniegt rezultātus, lai palielinātu muskuļu masu.

Sportistiem noteikti vajadzētu lietot veselīgu pārtiku un pareizu uzturu kā arī ir jāpadomā par labu atpūtu un miegu. Vajadzētu atturēties no alkohola lietošanas kā arī no ātrajām uzkodām. Ātrajās uzkodās ir daudz sāls, tauku neveselīgas vielas, kuras atstāj negatīvu ietekmi uz Jūsu ķermeni.

pareizs uzturs sportistiem


Kāds ir pareizs uzturs sportistiem?
Tie noteikti ir dārzeņi, augļi, piena produkti un zivis. Nevajadzētu atteikties arī no gaļas, jo gaļā ir daudz aminoskābes, kuras palīdz muskuļiem augšanas procesā. Dārzeņos ir daudz ogļhidrāti, kuri ir nepieciešami Jūsu ķermenim.

Sportistiem ar lielu fizisko slodzi ir ieteicams dienā ēst piecas līdz sešas reizes. Cilvēkiem, kuriem šādas iespējas nav, jo ir laika trūkums vai kāda cita problēma, pastāv iespēja lietot uztura bagātinātājus jeb dažādus proteīna kokteiļus. Proteīna kokteiļos ir papildus kalorijas, vitamīni, kuri nodrošinās muskuļu masas palielināšanos ātrākā procesā. Kā arī kalorijas, kuras neuzņemsiet ar vairākām ēdienreizēm dienā, šie proteīna kokteiļi šīs kalorijas aizvietos. Tādā veidā ir iespējams sasniegt ātrāk vēlamo rezultātu un attīstīt savu ķermeni, lai veidotu izteiksmīgus muskuļus.

sportista uzturs


Uztura bagātinātājus var iegādāties sporta uztura veikalā vai interneta veikalos. Cenas ir dažādas, bet katrā ziņā tas nav lēts prieks. Cenas svārstās no 25 euro uz augšu. Cena atkarīga arī no produkta svara un firmas, kura šo produktu ražo. Kā jau zināms, bieži vien mēs maksājam tikai par zīmolu, tādēļ ir jāizvērtē vai nepieciešams pārmaksāt. Pirms pērkat kādu no uztura bagātinātajiem, ieteiktu vispirms izlasīt internetā atsauksmes par konkrēto produktu. Šī informācija noteikti dos labu iespaidu par produktu, kuru vēlaties lietot.

Sporta uzturs 24

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru