sestdiena, 2015. gada 3. janvāris

Filmas par jauniešiem online

Šeit būs neliels saraksts ar filmām par jauniešiem, kur tie ir galvenie varoņi un risina dažāda veida problēmas. Galvenokārt filmas ir par dažāda veida problēmām ģimenē, narkotikām, alkoholu, prostitūciju un citām līdzīgām tēmām. Šāda veida filmas teorētiski ataino reālo situāciju mūsdienu sabiedrībā, jo visas filmas tiek filmētas savā ziņā pēc notikumiem no dzīves ar minimāliem pārspīlējumiem, jo žanrā drāma, pārspīlējumu pārsvarā nav un daudzas filmas pat tiek filmētas pēc reāliem notikumiem.

Tad nu mans nelielais saraksts ar filmām par jauniešiem online.

kidulthood filmas par jauniešiem


Kidulthood - šo filmu ir vērts pieminēt, jo ar šīs filmas palīdzību aizsākās mana interese par žanru drāma. Šis žanrs ir daudz patiesāks un reālistiskāks par jebkuru citu un tas ļauj daudz labāk iejusties sižeta tēlos. Filmas kidulthood galvenais stāsts ir par jauniešiem un viņu dzīvi ārpus skolas. Ballītes, alkohols, narkotikas un sekss kā arī neizpaliek problēmas ar citiem vienaudžiem. Filmai ir arī turpinājums jeb otrā daļa, kura saucās adulthood.

filma thirteen par jauniešiem


Thirteen - Šī bija otrā filma uzreiz pēc kidulthood, kuru es noskatījos. Abas filmas savā ziņā ir ļoti līdzīgas par līdzīgām problēmām, jauniešu alkoholisms, narkotikām. Vienīgi šajā filmā thirtheen ir stāsts par trīspadsmit gadīgu meiteni, kura skolā mācijās ļoti labi līdz kādam zināmam brīdim. Šī jaunā meitene vēlējās kļūt populāra un draudzēties ar tiem cilvēkiem, kuri skolā ir autoritātes. Šī izvēle jaunajai meitenei maksāja diezgan daudz. Viņa sāka neapmeklēt skolu, zagt, lai pierādītu sevi citu priekšā, ka viņai nav bail. Meitene sāka lietot narkotikas, alkoholu un nodarboties ar seksu. Viņa bija pārāk jauna, bet jau paspēja pieļaut neskaitāmas kļūdas viena mērķa vadīta, lai kļūtu populāra un varētu tusēties ar vienaudžu autoritātēm. Taču par pieļautajām kļūdām viņai nāksies maksāt un meitene sapratīs, kas ir patiesi draugi un, kuri par tādiem izliekas.

skins filma par jauniešiem


Skins - ir daudzsēriju filma par jauniešiem. Šī, manuprāt, ir viena no pēdējo gadu labākajām daudzsēriju filmām, kurās tiek attēlotas jauniešu problēmas. Iesaku skatīties tieši UK versiju, jo tieši šī versija ir vislabākā. Skins veido stāstu ik pēc divām sezonām nomainot aktierus. Ik pēc divām sezonām mainās gan aktieri, gan arī daļēji stāsts un problēmas par, kurām iet sižets. Kopumā ir pieejamas septiņas sezonas. Septītā sezona ir noslēgums par visām iepriekšējām sezonām, kurā parāda, kā šobrīd iet šiem personāžiem un, kas ir mainījies viņu dzīvē. Trešā un ceturtā sezona ir mana vismīļākā sezona, jo tur ir  pazīstamākās problēmas un vislabāk piemeklētie aktieri. Skins veido stāstus par tāda veida problēmām kā jauniešu alkoholisms, kautiņi, narkotikas, sekss un grūtniecība, pašnāvības, huligānisms.

the o.c par jauniešiem


The o.c - ir daudzsēriju filma par jauniešiem. Šī bija pirmā daudzsēriju filma, kuru es esmu redzējis. Iepriekš es nekad nebiju skatījis filmas, kurām būtu vairākas sērijas, tādēļ the o.c varētu uztvert kā manus pirmsākumus daudzsēriju pasaulē. The o.c ir ļoti emocionāla un dramatiska filma, ļauj iejusties aktieru tēlos un just tiem līdzi. Pirmā sērija jau parāda to, ka stāsts būs salīdzinoši skumjš, jo kāds puisis no ielas tiek pieņemts kādā ģimenē. Blakus mājā dzīvo skaista vienaudžu kaimiņiene ar, kuru viņš labprāt sadraudzētos. Taču vai ir viegli iejusties bagātnieku kompānijā, kurā uzturas šī jaunā dāma, ja pats nāk no ielas un, kuram nav vecāku? Katra sērija beidzās uz dramatiskas nots, kā rezultātā izraisa lielu interesi redzēt katru nākamo sēriju. Domāju, ka tas arī ir šīs daudzsēriju filmas trumpis. Kopumā the o.c ir pieejamas četras sezonas. Pēdējās sezonas nobeigums salīdzinoši ir labs, taču ne ideāls, lai varētu teikt ,"super, cik ideālas un laimīgas beigas".


Kas tieši man patīk šajās filmās? Man patīk reālistiskuma sajūta, kura ļauj dzīvot līdzi šiem tēliem jeb aktieriem. Pazīstamas problēmas, kuras uzrunā un ļauj daudz vairāk iejusties konkrētos tēlos.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru