trešdiena, 2016. gada 4. maijs

Atsauksmes par jaunajiem dzīvokļu projektiem

Jaunie projekti, protams, ka mūsdienu dzīvošanai ir daudz pārdomātāki. Ne tikai paši dzīvokļi ir pietiekoši labi pārdomāti, bet arī visa apkārtējā vide kā, piemēram, autostāvvietas, bērnu laukumi. Pozitīvā īpašība ir tā, ka daudzos šajos jaunajos projektos ir dzīvā apsardze vai sliktākā gadījumā vismaz video novērošana un sēta. Ir grūti salīdzināt veco daudzstāvu māju ar jauno. Vecajām daudzstāvu mājām jau sen kā beidzies ekspluatācijas termiņš un brīnums ka tās vēl nav sabrukušas. Plaisas sienās un griestos nav nekas neparasts. Protams viss kosmētiski tiek noslēpts, taču acīmredzami, ka mājas lēnām brūk kopā.

jaunie projekti

Domājot par jaunu projektu pirmās domas ir tādas, ka šajās telpās neviens vel nav dzīvojis un Jūs būsiet pirmais,. Noteikti, ka neviens šeit nav nomiris. Māja celta pēc jauniem standartiem un ar jaunam tehnoloģijām, kas nozīmē, ka tai būtu jābūt kvalitatīvai un pietiekoši siltumenergo efektīvai. Vairums gadījumos tas tā arī ir. Taču pērkot dzīvokli jaunajā projektā ir tomēr jāpārliecinās par daudzām lietām, lai izvairītos no slikta pirkuma. Noteikti vajadzētu noskaidrot to, kurā gadā ēku saka būvēt un, kurā gadā tā ir nodota ekspluatācijā. Projekti, kuri tiek uzrauti augšā nepilna gada laikā noteikti nebūs tie kvalitatīvākie. Otrs faktors ir tāds, ka nevajadzētu arī pirkt dzīvokli projektā, kur ēka ir pabeigta uz iepriekš pamestas būves konstrukcijām. Trešais faktors ir dzīvokļu pieejamība konkrētajā projektā. Ja ēka jau sen kā nodota ekspluatācijā, bet tiek pārdoti vēl ļoti daudz dzīvokļi šajā projekta, tad iespējams, ka kaut kas nav kārtībā un ir jāpievērš pastiprināta uzmanība un jāievāc informācija.

Kopumā atsauksmes ir labas par jaunajiem projektiem vienkārši ir jābūt uzmanīgiem pērkot dzīvokli kādā no jaunajiem projektiem, jo ne vienmēr kvalitāte ir tā labākā. Ir jāpievērš uzmanība arī skaņas izolācijai, lai nav tā, ka sienas ir ļoti plānas un Jums traucē kaimiņi vai arī Jūs traucējiet viņiem. Cenas jaunajos projektos, protams, ka ir daudz augstākas nekā veco māju projektos, kuras celtas pirms vairākiem desmitiem gadu. Taču, ja mēs plānojam uz priekšu ar domu, ka šis dzīvoklis varētu palikt bērniem vai mazbērniem, tad noteikti investīcija jaunajā māju projektā ir daudz pareizāka, jo kas zin, kas notiks ar tām vecajām mājām, kuras celtas pirms entajiem gadiem, ja jau šobrīd tām visi bloki staigā un veidojās milzīgas plaisas.

1 komentārs:

  1. Atkarīgs viss no tā, kā māja ir celta. Jaunais projekts nenozīmē kvalitāti un ekstras, jo visiem zināms, kā tika cletas mājas treknajos gados ...

    AtbildētDzēst