sestdiena, 2014. gada 16. augusts

Kā flīzēt sienu - flīzēšana

Bija nepieciešams sākt taisīt nelielu remontiņu vannas istabā. Kādu laiku tas nebija darīts un beidzot šis brīdis bija pienācis. Vecās flīzes vēl bija saglabājušās no vecajiem laikiem un dažas jau bija no sienas nokritušas. Lai nu kā biju nolēmis šīs vecās flīzes no sienas noņemt un likt vietā jaunas. Tā kā nekad iepriekš nebiju flīzējis, tad nācās meklēt informāciju par to, kādi instrumenti ir nepieciešami, kā pēc tam veikt flīžu šuvošanu un kādas galu galā ir izmaksas.

Kā flīzēt sienu?

Kad visa nepieciešamā informācija bija atrasta nācās doties uz veikalu iepirkt visas nepieciešamās lietas, lai varētu sākt flīzēt sienu. Precīzi nepateikšu cik, kas maksāja, bet varu pateikt aptuveno summu priekš sienas flīzēšanas. Kopumā summa sastādīja nepilnus 50 Ls vecajā naudā, šobrīd tie būtu aptuveni 70 euro. Flīžu griezējs, kurš nav baigi profesionāls maksāja aptuveni 10 euro. Tad es vēl nopirku krustiņus, kurus nepieciešams likt starp flīzēm, lai veidotos vienādas atstarpes. Izmērs šiem krustiņiem bija 3 mm, tie nebija paši mazākie kā arī ne paši lielākie.

Protams, lai veiktu flīzēšanu ir jāveic visi nepieciešamie sagatavošanās darbi. Galvenais uzdevums ir, lai siena ir attīrīta no vecajām flīzēm un, lai tā būtu pēc iespējas gludāka. Ja gadījumā tas tā nav, tad ir nepieciešams veikt sienas līdzināšanu. Sienas līdzināšanu var veikt izmantojot rotband izlīdzinošo masu.kad siena ir sagatavota un daudzmaz taisna, tad nepieciešams ir uzklāt betona kontaktu, kas palīdzēs labāk noturēt pie sienas flīžu līmi.

Kā jau iepriekš minēju, tad agrāk nekad nebiju veicis flīzēšanas darbus. Sākumā pirmās flīzes liekot pie sienas gaja ļoti lēni, jo centos tos visu darīt pēc iespējas precīzāk. Pirmā rinda iespējams, ka bija tā grūtākā. Vēlāk, kad jau pie sienas atradās flīzes, tad jau viss notika gandrīz kā puzlē. Uz sienas tiek uzklāta flīžu līme, uzlikts krustiņš un pielipināta nākamā flīze. ir ieteicams izmantot līmeņrādi, lai flīzes pie sienas būtu taisnas. Es diemžēl to nedarīju un paļāvos uz acu precizitāti. Neteikšu, ka iznākums ir ideāls, bet es arī neesmu profesionālis un nav jau tā, ka būtu sanācis ļoti slikti.

kā flīzēt sienu


Protams, atdzīšos, ka bija daži sarežģījumi, piemēram tur kur bija trubas, nācās nedaudz pasvīst un pazāģēt flīzēs caurumus. Dažas flīzes no intensīvās zāģēšanas saplīsa. Tā kā ar fleksi man neizdevās, jo flīze praktiski uzreiz uzsprāga, tad nācās likt lietā parasto rokas zāģīti, kā rezultātā tas process gāja diezgan lēni. Taču beigu beigās viss izdevās un esmu apmierināts ar rezultātu, lai arī tas nav ideāls, taču pats taisīju un par to ir viss lielākais prieks.

Flīzēt sienu man iepatikās un domāju drīzumā to paveikt arī virtuvē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru