svētdiena, 2016. gada 3. janvāris

Kanalizācijas ierīkošana privātmājā

Ziemas laika apstākļos kanalizācijas ierīkošana privātmājā būs daudz sarežģītāka, nekā to darītu siltākos laika apstākļos. Otra problēma varētu būt tā, ka kopējā pilsētas kanalizācijas sistēma atrodas ļoti tālu no Jūsu privātmājas. Tas nozīmē, lai pieslēgtos kopējai kanalizāciju sistēmai nāksies tērēt ļoti daudz naudas. Par laimi mūsdienās ir daudzas alternatīvas iespējas un kopējā kanalizāciju sistēma nav vienīgais variants.

Savā privātmājas teritorijā variet izveidot personīgo kanalizācijas attīrīšanas iekārtu. Parasti tiek guldīti zemē septiķi, kuros tiek novadīta kanalizācija no Jūsu mājas. Šāda veida kanalizācijas var arī attīrīt, kur būs nepieciešams ģenerators. Šīs attīrīšanas iekārtas darbojas automātiski ar papildus iespēju izslēgt pavisam. Piemēram, braucot ceļojumā Jūs šo attīrīšanas iekārtu variet izslēgt, lai netērētu lieki elektroenerģiju. Tāda veidā varēsiet ietaupīt naudu.

kanalizācijas ierīkošana privātmājā


Šādas kanalizāciju sistēmas ierīkošana privātmājai ir ļoti populāras pēdējos gados. Tas ir tāpēc, ka uzstādīt tādas attīrīšanas iekārtas ir daudz lētāk nekā pieslēgties centrālajai pilsētas kanalizācijai, ja Jūsu māja atrodas ļoti tālu no pilsētas. Šo kanalizāciju sistēmas tīrīšanas darbi parasti nav jāveic ātrāk kā ik pēc trijiem gadiem. To cik izmaksās uzstādīt šādu attīrīšanas iekārtu uzreiz nevar pateikt, jo ir jāveic aprēķini, cik liela ir māja, cik cilvēki tajā dzīvos un vai māja būs apdzīvota visu gadu vai tikai sezonāli. No iepriekšminētiem faktoriem var veikt aprēķinus, lai uzzinātu cik izmaksās iekārtu uzstādīšanas un būvniecības darbi.

1 komentārs:

  1. Ņuņu. Bioloģiskās kanalizācijas darbojas tā, ka mēslus sadala tvertnē dzīvojošās baktēriju kultūras. Ja kanalizāciju izslēgsi vai pārstāsi kakāt, baktērijas nomirs. Bioloģiskās kanalizācijas ir divējādas - viens veids ir ar aerāciju (gaisa piespiedupieplūdi), otrs - "pasīvā" (?), kur regulāri jāpieber baktēriju kultūras atjaunošanas deva.
    Vai ir lētāk nekā pieslēgties kopējai - jāvērtē precīzi, salīdzinot izmaksas.
    Ā, un jā, bioloģiskās kanalizācijas izsmelšana jāveic atkarībā no dūņu veidošanās. Piemēram, septiķim bez aerācijas noklusētais grafiks ir izsūkšana reizi divos gados ar inspekciju un baktēriju mītnes skalošanu reizi pusgadā.

    AtbildētDzēst